);

Jo Incloc

1. Perquè col·laborar?

Perquè tu ens dones força. A la Fundació Catalana Síndrome de Down creiem que, per aconseguir crear un món on les persones amb discapacitat o vulnerabilitat participin de manera plena en la societat, en igualtat de condicions i oportunitats que la resta de la població,ens cal gent com tu. Per això,perquè puguis estar al nostre costat, et proposem diverses maneres de col·laborar amb nosaltres. Tu només has de triar la que et vagi millor o la que et faci sentir més comoditat.

2. Coneix-nos…

Primer de tot et convidem a conèixer-nos:

 • Segueix-nos a les xarxes socials.
 • Subscriu-te al nostre butlletí digital.

I si t’agrada el que fem, dona-ho a conèixer, fes-ne difusió entre familiars, amistats i a la feina, etc.

3. … i ajuda’ns a evitar discriminacions

Molt sovint la diferència rau en els ulls de quimira, més que en la condició de qui és observat. A la Fundació creiem que tots i cadascun de nosaltres podem contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals. Com? Per exemple, cal ajudar els nens i les nenes a veure les capacitats que tenen i potenciar les seves habilitats. En el cas de les persones adultes, és important no infantilitzar-les ni sobreprotegir-les.

Tot i això, hem de tenir present que hi ha coses que els costa més de fer o d’aprendre, però podem donar-los un cop de mà, sempre des del respecte i seguint algunes «pautes»:

 • Mira els ulls de qui t’escolta!
 • Adreça-t’hi directament quan hi parlis, no als seus acompanyants.
 • Dedica-li el mateix tracte que tindries amb qualsevol altra persona de la seva edat.
 • Aprèn a veure les seves capacitats.
 • Respecta les seves opinions.
 • Confia-hi!

 

4. Actua

Ara, si ja tens clar que ens vols donar el teu suport, t’oferim diverses modalitats de col·laboració amb la Fundació.

 

4.1. Col·labora amb la recerca

En els últims anys, l’augment de l’esperança de vida de les persones amb síndrome de Down ha estat exponencial i ha donat lloc a una nova realitat: l’aparició de malalties neurodegeneratives com ara l’Alzheimer. Aquesta malaltia és molt més freqüent en la població ambsíndrome de Down, tot i ser poc coneguda i de molt difícil diagnòstic. Per això, la Fundació té en marxa un programa de recerca clínica per implementar estudis, desenvolupar noves eines diagnòstiques i establir protocols d’actuació que

4.2. Associa-t’hi

 • Dona suport econòmic als projectes i a la tasca de la Fundació. Qualsevol aportació, per petita que sigui, ens ajuda a seguir endavant!
 • Formaràs part d’una causa: la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
 • Contribuiràs a la independència i la sostenibilitat econòmica de la FCSD.
 • Ens ajudaràs, amb el teu suport, a tirar endavant els projectes que desenvolupem dia a dia.

4.3. Fes un donatiu

Qualsevol contribució, per petita que sigui, ens ajuda a assolir els nostres objectius. A més, podràs desgravar part del teu donatiu: el 80% pels primers 150€, i el 35% pels següents.

4.4. Referma el teu compromís

Si ja ets soci/sòcia, valora la possibilitat d’augmentar la teva quota o de fer un donatiu puntual quan tinguis una entrada de diners extra, com ara les pagues de Nadal i estiu.

5. Ajuda’ns quan ja no hi siguis. Testament solidari

Ens has estat ajudant durant un temps, o potser ara estàs pensant a fer-ho. Has adquirit un compromís en la construcció d’un món on les persones amb discapacitat o vulnerabilitat participin de manera plena en la societat, en igualtat de condicions i oportunitats que la resta de la població.

I ho vols continuar fent el dia que ja no siguis entre nosaltres. Si és així, pots fer-ho; t’expliquem com.

Fer testament és una manera de reflexionar sobre el que tenim i sobre qui en farà un millor ús. Pots fer un testament solidari incloent-hiuna o diverses ONG. Els pots deixar part del teu patrimoni (herència) o un bé concret.

Com incloure la FCSD al teu testament?

Hi ha diferents maneres d’incloure la Fundació al testament:

 • Pots deixar-li part del teu patrimoni.
 • Pots oferir com a llegat algun bé concret que consideris que pot ajudar a fer avançar l’objectiu de la Fundació.
 • Si vols deixar els teus béns a més d’una persona o institució, pots nomenar cohereva la FCSD, tot indicant al testament el percentatge assignat.
 • Si no tens hereus, pots nomenar hereva universal la FCSD. Només has de fer-ho constar en el teu testament. Més informació: https://legadosolidario.org/.
 • Dades de la Fundació Catalana Síndrome de Down:

Domicili social a Barcelona, al carrerComte Borrell, 201-203, pral. – 08029 Barcelona. CIF G 08897696. Inscrita al Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 61. Classificada per l’Ordre del 6 de juliol de 1984del conseller de Justícia.

 

6. Accions solidàries

6.1. Regals per a casaments i comunions.

Destina els diners dels obsequis de record als assistents al teu casament o comunió a la Fundació; nosaltres et farem arribar unes targetes on els ho expliques i els animes a col·laborar amb la Fundació.

6.2. Facebook

Celebra el teu aniversari a Facebook fent una captació de fons a través de la seva plataforma.

6.3. Organització esdeveniments

Organitza un mercat de segona mà, una festa, un concert, un esdeveniment esportiu… a casa, a l’escola, a la feina… i destina els beneficis obtinguts a la Fundació.

6.4. Fes un clic per la Fundació.

Sabies que ens pots ajudar econòmicament sense gastar-te ni un cèntim? Pots fer-ho així:

El teu petit gran gest!

 

Contacte

Si decideixes formar part de Jo integro contacta amb la Fundació. Truca al 932 157 423 o
envia’ns un correu a socis@fcsd.org.