Realitzat per: Dr. X Pastor, en col·laboració amb el seu equip de l’Hospital Clínic de Barcelona, i els Drs. JM. Corretger i A. Serés del CMD.La Fundació Catalana Síndrome de Down va publicar les primeres taules de creixement en 1998, a partir de les dades recollides a la base de dades del CMD. Les noves taules són més precises perquè utilitzen un sistema estadístic més específic. En l’actualitat s’està treballant perquè les taules puguin ser publicades de forma individualitzada i tinguin difusió entre pediatres i especialistes mèdics. L’anàlisi de les dades segueix demostrant que la longitud i la talla segueixen patrons similars en nens i nenes, i que la màxima diferència entre ells es troba en l’adolescència.

Publicacions derivades:

  • Pastor  X, Quintó L, Corretger M, Gassió R, Hernández M, Serés A. Tables de creixement actualizades a els nens espanyols amb la síndrome de Down. SD-DS Revista Mèdica Internacional sobre la síndrome de Down 2004; 8 (3): 34-46.
  • Pastor X, Quintó L, Hernández M. Crecimiento del niño con síndrome de Down. Tablas de crecimiento actualizadas de los niños españoles con síndrome de Down. En: Corretger JM, Serés A, Casaldàliga J, Trias K. Síndrome de Down. Aspectos médicos actuales. Barcelona: Masson, Fundació Catalana Síndrome de Down; 2005. p. 281-5.
  • Pastor X, Quintó L, Corretger M, Gassió R, Hernández M, Serés A. Tables de creixement actualizades a els nens espanyols amb la síndrome de Down. Pediátrika 2005; 25 (3): 121-131.
  • FEISD. Programa español de salud para personas con síndrome de Down. Madrid: FEISD; 2004.

Any: 2004

Biomèdica/Pediatria