);

Oci «Quedem»

El Servei d’Oci «Quedem» treballa per garantir el dret a l’oci inclòs a la comunitat possibilitant espais de relació per a conèixer gent i ofereix els suports necessaris per a que les persones puguin decidir, realitzar i gaudir d’activitats en el seu temps lliure. El Servei compta amb el certificat de qualitat segons la norma ISO 9001:2015.

Objectius
 • Gaudir d’un temps lliure de qualitat oferint als joves i adults un espai de relació i l’oportunitat d’aprendre a organitzar i gaudir del seu temps lliure sols o acompanyats en un marc i un entorn normalitzat.
 • Promoure oportunitats diverses per a que les persones puguin aprofitar el seu temps, compartir experiències, formar-se, viatjar i fer amics.
 • Acompanyar i donar suport a la persona en la definició i l’execució del seu pla d’oci per organitzar activitats i/o viatges en grup.
 • Promoure activitats diverses perquè les persones puguin aprofitar el seu temps, compartir experiències, formar-se, viatjar i fer amics.
 • Fomentar l’activitat física i l’esport, així com l’alimentació saludable a través de l’oci i la consciencia grupal.
 • Fomentar l’autonomia personal en l’àmbit de la higiene i la cura personal.
 • Oferir un espai que permeti a la persona adquirir coneixements i posar en pràctica les competències necessàries per gaudir d’una major autonomia.
 • Facilitar l’accés a l’oferta de lleure comunitari de la ciutat.
Programa Activitats entre amics

Dirigit a persones a partir de 12 anys.

La finalitat d’aquest programa és oferir espais a la comunitat per a què les persones es relacionin, comparteixin gustos i aficions i puguin crear vincles d’amistat.

Els grups d’amics surten els caps de setmana en horari flexible en funció de l’activitat. Les sortides son escollides i planificades per les pròpies persones amb el suport del professional.

Programa de Turisme

Dirigit a persones a partir de 18 anys.

El programa promou conèixer nous indrets, compartir vivències i gaudir de l’experiència en períodes de vacances: Setmana Santa, Revetlla de Sant Joan, estiu, Nadal, cap d’Any, caps de setmana. Els viatges els planifiquen  les pròpies persones mitjançant reunions mensuals on s’escullen tots els detalls amb el suport del professional.

Aquest suport també es dona als grups d’amics per a planificar escapades de cap de setmana.

Programa Inclucívic

Dirigit a persones a partir de 16 anys.

Aquest programa té la finalitat de promoure, possibilitar i acompanyar a les persones perquè es puguin incloure en l’oferta formativa i socio-cultural de la comunitat.

La intervenció en aquest cas es basa en accions de mediació entre la persona amb discapacitat i el context ordinari. Per tant, es treballa en dues línies:

– Amb les persones, amb la finalitat d’assessorar, acompanyar i donar suport a les persones durant el procés tant de recerca com de realització de l’activitat.
– Amb els equipaments comunitaris per tal d’informar-los i assessorar-los per a que estiguin preparats per rebre i incloure a les persones amb DI en les seves activitats tot promovent materials i recursos accessibles.

Atenció i conscienciació

L’equip de professionals del servei, assessora i col·labora amb institucions, professionals i equipaments comunitaris incidint en la importància de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la comunitat.

S’atén i s’orienta a les famílies sobre la participació social de les persones amb discapacitat intel·lectual i treballa per la seva incorporació en activitats ordinàries proposades des de l’entorn natural.

El Servei compta amb professionals especialitzats i amb la participació de voluntaris i d’alumnes en pràctiques de les diferents especialitats de l’àmbit social.

Informació imprescindible

Contacte
T (+34) 932 157 423 (Ext. 0)
oci@fcsd.org
Horari d’atenció al públic
De dilluns a divendres, de 9 a 20.00h
Visites concertades
Adreçat a
Persones amb discapacitat intel·lectual majors de 18 anys
Composició de l’equip
 • Educadora social
 • Pedagoga
 • Equip de persones de suport (integradors socials)
 • Voluntaris i voluntàries

Amb el suport de:

Adhesions